Barbatul care se credea Reimann PDF

Coperta Carte Barbatul care se credea Reimann

Iti doresti sa citesti cartea Barbatul care se credea Reimann publicata de editura Trei? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Barbatul care se credea Reimann de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Barbatul care se credea Reimann

Profesorul Ernest Love, matematician italian de faima mondiala, este profund tulburat la aflarea vestii ca faimoasa ipoteza a lui Riemann – formulata in 1859 si devenita piatra de incercare pentru multe generatii de savanti – a fost in sfarsit demonstrata. Vestea ii pricinuieste o dedublare a personalitatii, care il face sa creada ca este insusi Bernhard Riemann. Internat intr-un spital de boli mintale, profesorul da dovada de o luciditate si de o inteligenta uluitoare, fiind foarte credibil in rolul lui Riemann, iar psihiatrul care il ingrijeste are o sarcina extrem de dificila – va reusi el sa-l vindece pe Ernest Love, o minte la fel de sclipitoare precum celebrul sau predecesor german?””Printre teoreme si formule matematice ridicate la rang de poezie, printre ipoteze si teze psihanalitice, Stefania Piazzino construieste o intriga de thriller (demonstrarea ipotezei lui Riemann ar putea revolutiona sistemul economic planetar) si face cu matematica si psihanaliza ceea ce a facut Jostein Gaarder cu filosofia in Lumea Sofiei: le explica intr-o forma accesibila nespecialistilor.””- SOLOLIBRI. NET””Un roman elegant si captivant, care ne arata ca matematica este o mare aventura si ca partea cea mai autentica a vietii sunt visurile, pe care uneori e mai bine sa nu ni le indeplinim – pentru ca, indeplinindu-le, putem ramane fara motivatia de a trai.””- IL VENERDI DI REPUBBLICA””In excelentul debut al Stefaniei Piazzino, misterele mintii umane si ale celei mai abstracte stiinte se impletesc cu gratie intr-un dans plin de suspans, la granita dintre realitate si imaginatie, stiinta si arta, luciditate si nebunie.””- L’ESPRESSOStefania Piazzino s-a nascut in 1976 la Omegna, in nordul Italiei. Dupa o perioada in care a lucrat in diverse domenii, intre care si designul vestimentar, a hotarat sa se dedice scrisului. Este pasionata de filosofie, psihologie, matematica si arta, iar in prezent locuieste la Milano. Barbatul care se credea Riemann este romanul ei de debut….

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.