Balauca PDF

Coperta Carte Balauca

Iti doresti sa citesti cartea Balauca publicata de editura Hoffman? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Balauca de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Balauca

„”Modelul erotic spiritualizat propus, asadar, de Lovinescu – un Eminescu care n-a iubit femei cu biografie reala, ci un tipar feminin abstract, idealizat, iubind mai degraba iubirea, langoarea erotica, jarul sentimentului nesatisfacut, ca prevalenta a spiritualului asupra materialului – e consonant cu modelul schopenhauerian al geniului (…). Cand Veronica, prin moartea batranului ei sot stefan Micle, devine libera, Eminescu nu „”actioneaza””, ci simte doar o „”exaltare”” poetica. Nici cand dragostea pentru Mite pare a-i fi primejduita de amestecul altora poetul nu se impotriveste: „”Murise dragostea pentru Mite? N-o iubise niciodata poate. Murise dragostea de dragoste pentru ea. Dragostea de dragoste va mai renaste in el, caci fara dansa nu putea trai.”” Teodora Dumitru…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.