Autoritatea judecatoreasca in jurisprudenta Curtii Constitutionale a Romaniei PDF

  Autoritatea judecatoreasca in jurisprudenta Curtii Constitutionale a Romaniei - Marian Enache, Stefan Deaconu

  Iti doresti sa citesti cartea Autoritatea judecatoreasca in jurisprudenta Curtii Constitutionale a Romaniei scrisa de Marian Enache, Stefan Deaconu? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Autoritatea judecatoreasca in jurisprudenta Curtii Constitutionale a Romaniei chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Autoritatea judecatoreasca in jurisprudenta Curtii Constitutionale a Romaniei PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Autoritatea judecatoreasca in jurisprudenta Curtii Constitutionale a Romaniei

  Lucrarea de fata reprezinta un punct de referinta in ceea ce priveste sistemul juridic din Romania, avand la baza Legea fundamentala a statului, doctrina si o bogata jurisprudenta a Curtii Constitutionale, menite sa reliefeze functionarea autoritatii judecatoresti de la noi din tara. Scopul principal al lucrarii este de a prezenta modul de organizare si functionare a principalelor autoritati judecatoresti (Instantele judecatoresti, Ministerul Public si Consiliul Superior al Magistraturii) si de a ilustra jurisprudenta Curtii Constitutionale pentru fiecare autoritate judecatoreasca in parte. Nu in ultimul rand, autorii au creat un larg cadru teoretic, pentru a face cititorului bine inteleasa aceasta tematica complexa.
   
  Cartea se adreseaza tuturor specialistilor dreptului, fie ca vorbim despre practicieni, teoreticieni sau chiar simpli studenti, insa, in egala masura, poate fi un instrument util si pentru cei plasati in afara domeniului de specialitate, dar care doresc sa afle cum functioneaza justitia din tara noastra.
   
  Din cuprins:
  • Justitia – serviciu public
  • Organele autoritatii judecatoresti
  • Principiile pe baza carora se realizeaza justitia
  • Raporturile juridice dintre autoritatea judecatoreasca si celelalte autoritati publice
  • Modalitatea de selectie a magistratilor
  • Infaptuirea justitiei
  • Statutul magistratilor
  • Caracterul public al dezbaterilor din sedintele de judecata
  • Folosirea cailor de atac in justitie

  Puncte forte:

  • Lucrarea debuteaza cu prezentarea detaliata a principalelor organe ale autoritatii judecatoresti, apoi cu principiile si mecanismele de functionare ale justitiei, intr-un larg cadru teoretic

  • Se acorda o atentie deosebita articolelor din Constitutia Romaniei, referitoare la justitie, prin prezentarea si exemplificarea fiecarui articol, cu cele mai relevante Decizii ale Curtii Constitutionale a Romaniei
  • Lucrarea se adreseaza in mod aparte specialistilor dreptului, celor care doresc sa sesizeze Curtea Constitutionala cu o exceptie sau cu vreo obiectie, insa, deopotriva, este unul dintre principalele instrumente teoretice si practice, de actualitate, in cheia de intelegere a justitiei din Romania
  • Structura apta de a face lucrarea inteligibila si usor de parcurs
  • Ample referinte bibliografice

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Autoritatea judecatoreasca in jurisprudenta Curtii Constitutionale a Romaniei este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.