Atitudinea estetica in filosofia artei PDF

Coperta Carte Atitudinea estetica in filosofia artei

Iti doresti sa citesti cartea Atitudinea estetica in filosofia artei publicata de editura Institutul European? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Atitudinea estetica in filosofia artei chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Atitudinea estetica in filosofia artei

Din Cuprins:- Cele doua gigantomahii pentru fiinta (omului) – Omul ca existenta in doua orizonturi. Temeiurile preteoretice ale gandirii blagiene – Orizont preteoretic si atitudine estetica la Lucian Blaga – Omul ca existenta corporala in lume. Temeiurile preteoretice ale gandirii lui Maurice Merleau-Ponty Volumul de fata propune o viziune de ansamblu asupra uneia dintre cele mai incitante teme ale esteticii filosofice contemporane, anume problema „”atitudinii estetice””, prin compararea gandirii despre arta prezenta in doua sisteme filosofice relevante pentru gandirea actuala – Lucian Blaga si Maurice Merleau-Ponty. Aceasta problema este pusa in contextul mai larg al dezbaterilor contemporane privitoare la raportarea postmoderna la lume reperabila in toate disciplinele umaniste, dar si in stiintele naturii. Principalul element de noutate al volumului consta in faptul ca este primul demers din cultura romana ce propune o interpretare sistematica, din punct de vedere hermeneutic, a gandirii estetice a lui Lucian Blaga si a lui Maurice Merleau-Ponty, pornind de la o noua metodologie de comparatie, numita de autor „”comparatia meontologica””. Una dintre virtutile acestei metode de comparatie este aceea ca permite punerea in dialog a unor ganditori cu metodologii de lucru si cu presupozitii epistemologice radical diferite, luand in consideratie experientele non-judicative ce motiveaza si prilejuiesc interogatia filo-sofica. Prin modul in care este structurat si prin tematica abordata, volumul se adreseaza atat publicului interesat de filosofie, cat si celui interesat de domeniul disciplinelor umaniste in genere – de la literatura si pana la antropologia culturala si sociologie….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.