Atena si Ierusalimul. Pentru a regasi curajul de a cauta adevarul PDF

  Coperta Carte Atena si Ierusalimul. Pentru a regasi curajul de a cauta adevarul

  Iti doresti sa citesti cartea Atena si Ierusalimul. Pentru a regasi curajul de a cauta adevarul scrisa de Tereza Brindusa Palade si publicata de editura Galaxia Gutenberg? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Atena si Ierusalimul. Pentru a regasi curajul de a cauta adevarul chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Atena si Ierusalimul. Pentru a regasi curajul de a cauta adevarul

  La inceputurile crestinismului, Tertullian a formulat pe un ton raspicat intrebarea „Ce au in comun Atena si Ierusalimul? Ce au in comun Academia si Biserica?”. Tertullian dorea astfel sa semnaleze ca, in acea epoca, era necesara o revizuire critica a rolului ratiunii filozofice in raport cu credinta, pentru a nu inchide cultura crestina intre limitele scolilor antice de filozofie. Dar, in epoca noastra […] in care atat credinta cat si iubirea filozofica de intelepciune sunt fenomene tot mai rare, Atena filozofilor si Ierusalimul crestinilor au in comun tocmai cautarea dezinteresata a adevarului. Mai mult chiar, ele par unite printr-un soi de predestinare reciproca. Filozofia are nevoie de lumina credintei pentru a regasi curajul de a se apropia de misterele ultime ale vietii; credinta are nevoie de o recta ratio devotata adevarului. Tereza Brindusa Palade (n. 1970, Bucuresti) a studiat filozofia la Bucuresti, Roma si Oxford, obtinand titlul de doctor in 2002, la Universitatea Bucuresti, cu Magna cum laude.Este cadru universitar la SNSPA, Bucuresti, unde preda etica politica si teoria democratiei….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Atena si Ierusalimul. Pentru a regasi curajul de a cauta adevarul este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.