Aspecte ale noului radicalism de dreapta. O conferinta PDF

  Coperta Carte Aspecte ale noului radicalism de dreapta. O conferinta

  Iti doresti sa citesti cartea Aspecte ale noului radicalism de dreapta. O conferinta scrisa de Theodor W. Adorno si publicata de editura Curtea Veche Publishing? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Aspecte ale noului radicalism de dreapta. O conferinta chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Aspecte ale noului radicalism de dreapta. O conferinta

  Conferinta sustinuta de Theodor W. Adorno la 6 aprilie 1967 la Universitatea din Viena, ale carei teze, recontextualizate in realitatea Europei zilelor noastre, isi vadesc valabilitatea. Textul prelegerii lui Adorno este insotit de postfata contemporana semnata de istoricul si publicistul Volker Weis. La fel ca la finalul anilor 1960, cand Adorno sustinea prelegerea despre renasterea extremismului de dreapta, Europa se confrunta de aproape un deceniu cu un nou avant al aceluiasi tip de discurs politic pe care Adorno il considera un real pericol la adresa democratiei. La fel ca atunci, renasterea miscarilor extremiste si succesul de care s-au bucurat ori se bucura in unele dintre statele occidentale se datoreaza tocmai esecurilor democratiei, faptului ca ea, asa cum constata Adorno, a ramas in urma propriului deziderat, faptului ca echitatea si incluziunea economica, politica si sociala au ramas prea des la stadiul de proiect. Si poate ca lectia fundamentala a conferintei sustinute de Adorno acum mai bine de o jumatate de secol este ca, atata timp cat aceste deziderate fundamentale vor ramane neimplinite, democratia europeana se va afla mereu in pericol de a fi sufocata de extremismul de dreapta, chiar daca el va lua alt chip decat cel de acum o jumatate de veac. „Zeci de ani la rand, Adorno si colegii sai au parut depasiti. In ultima vreme insa, cercetarile lor au fost recuperate si puse in slujba intelegerii unei noi ere.” ( Financial Times ) „Cititorii de astazi ai conferintei lui Adorno nu pot sa nu recunoasca in avertismentele sale reflectarea situatiei globale actuale .” ( The Nation ) „Pentru Adorno, extremistii de dreapta sunt „stigmate“ si „cicatrice“ ale unei democratii care pentru multi a ramas o vorba goala: Democratia nu s-a ridicat nici pana astazi la inaltimea propriului concept.“ ( Deutschlandfunk Kultur ) „Aceste insemnari in care e discutata problema revirimentului extremei drepte lasa impresia ca au fost scrise astazi, nu acum o jumatate de secol.” ( Süddeutsche Zeitung ) Theodor W. Adorno (1903–1969) a fost filosof si sociolog, unul dintre principalii exponenti ai teoriei critice, dezvoltata de Scoala din Frankfurt, care s‑a nascut in jurul Institutului de Cercetari Sociale de la Universitatea din Frankfurt. Datorita prelegerilor, emisiunilor radio si publicatiilor sale, Adorno a avut o influenta formativa asupra vietii culturale si intelectuale din Germania postbelica….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Aspecte ale noului radicalism de dreapta. O conferinta este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.