Articole din ‘Cuvantul’ lui Nae Ionescu PDF

Coperta Carte Articole din 'Cuvantul' lui Nae Ionescu

Iti doresti sa citesti cartea Articole din ‘Cuvantul’ lui Nae Ionescu publicata de editura Vremea? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Articole din ‘Cuvantul’ lui Nae Ionescu de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Articole din ‘Cuvantul’ lui Nae Ionescu

Antologie de articole semnate de Mihail Sebastian in ziarul Cuvantul intre 1928 si 1933Editie ingrijita si prefata de Miruna Lepus Din articolele lui Sebastian din Cuvantul se construieste o imagine veridica a lumii interbelice, dar si una atemporala a societatii romanesti din secolele XX si XXI – inlocuind nume si ani, articolele sale sunt valabile si astazi, dovada a talentului sau scriitoricesc si a capacitatii sale de a patrunde esenta lucrurilor. Pentru volumul de fata, am selectat articole ce surprind viata culturala a epocii si mai ales manifestarile tinerei generatii din care facea parte Sebastian, precum si articole politice semnificative pentru orientarea autorului, pentru a pune la dispozitia publicului larg textele integrale si a evita pe viitor citarea si interpretarea partinica a unor pasaje rupte din context si analizate netinandu-se seama de realitatile epocii in care au fost scrise. La fel ca ceilalti congeneri ai sai, Sebastian este exponentul unei societati, al unor mentalitati, al unui cadru istoric si economic irepetabil; citirea textelor sale prin grile actuale este nu doar inutila ci si contraproductiva. – Miruna Lepus„Conceput intai ca un fel de trust al vietii noastre artistice si literare (ceea ce pe noi, mai sceptici, ne facea sa radem), «Criterion» a trecut din faza proiectelor fanteziste la faza mai serioasa a unui program clar, studiat si plauzibil. De unde la inceput scopul acestei grupari parea a fi ca „tot romanul sa prospere si Romania sa fie bine”, dupa numai cateva consfatuiri, el a gasit o formulare mai stransa si un obiect mai real.«Criterion» isi propune sa incadreze practic activitatea tinerilor scriitori, artisti, sculptori, pictori, muzicieni. Cum organizatiile profesionale, cate exista si asa cum exista, s-au dovedit, fiecare in parte si toate la un loc, ostile, lenese si ineficace, tinerii muncitori intelectuali, care au facut pana astazi prea multe si prea triste experiente in sensul asta, inteleg sa-si creeze un organ prop…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.