Anul fugarilor PDF

  Coperta Carte Anul fugarilor

  Iti doresti sa citesti cartea Anul fugarilor scrisa de Sunjeev Sahota si publicata de editura ART? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Anul fugarilor chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Anul fugarilor

  Premiul Uniunii Europene pentru Literatura   In timp ce valurile de refugiati din calea razboiului din Siria creeaza in Europa una dintre cele mai grave si mai urgente crize umanitare ale secolului, migrantii ilegali ajunsi cu bine din alte parti ale lumii pe taramurile mult visate din Vest raman captivi in paienjenisul saraciei, somajului, al muncii la negru istovitoare si prost platite. dar poate ca realitatea cel mai putin cunoscuta este cea a sacrificiilor pe care migrantii ilegali le fac in tarile lor pentru a-si putea cumpara sansa sa treaca in Occident, unii cu pretul vietii. Sahota spune povestea rascolitoare a trei indieni din caste diferite – Tochi, Avtar si Randeep – care, plecand din India, isi amaneteaza vietile, fiecare cu alt pret. Una dintre cele mai ravasitoare scene ale romanului este cea in care unul dintre ei se lasa operat intr-o cocioaba mizera, dupa ce ia decizia sa-si vanda un rinichi.   Intr-un interviu acordat revistei The Guardian in 2015, Sahota , ale carui bunica si familie extinsa locuiesc in India, spunea ca migratia ilegala este inca un subiect de conversatie printre indieni. In bazaruri sau in alte spatii publice „oamenii vorbesc deschis despre diverse aranjamente de a ajunge in Australia sau UK.” Desi este o opera de fictiune, Anul fugarilor are acel sambure de realitate care ii da forta si credibilitate. „ Sahota muta cateva dintre cele mai urgente dileme politice de astazi din zona retoricii in taramul umanitatii. Anul fugarilor este un roman genial. ” (The Guardian) „ Aceasta carte superba transforma realitatea migrantilor in ceva mai uman si nu atat de greu de imaginat .” (The Wall Street Journal) „ Sahota este un povestitor lucid, necrutator .” (The New Yorker) „ O carte comparabila cu Fructele maniei… Sahota surprinde greutatile a milioane de oameni disperati care se lupta sa-si gaseasca de lucru, sa incropeasca o viata care sa para decenta intr-o lume tot mai incrancenata si mai neprimitoare .” (The Washington Post) „ O carte rascolitoare si emotionant de onesta .” (NPR)…

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Anul fugarilor este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.