Amintiri din timpul revolutiei de la 1848 PDF

  Coperta Carte Amintiri din timpul revolutiei de la 1848

  Iti doresti sa citesti cartea Amintiri din timpul revolutiei de la 1848 scrisa de Vasile Moldovan si publicata de editura Vremea? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Amintiri din timpul revolutiei de la 1848 chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Amintiri din timpul revolutiei de la 1848

  Primele amintiri ale lui Vasile Moldovan din timpul Revolutiei au aparut in revista Transilvania, numerele 12, 13 si 14 din anul 1877, sub titlul de „Episoade si scene de la Abrud, din mai 1849”. Intentia anuntata de Vasile Moldovan a fost sa faca lumina asupra unor aspecte controversate din timpul evenimentelor din Muntii Apuseni, cum ar fi, de exemplu, sa apere memoria prefectului Ioan Buteanu, ucis in imprejurari tragice, de acuzatia ca ar fi acceptat organizarea unor batalioane romanesti care sa lupte in armata revolutionara maghiara. Textul integral al memoriilor a fost tiparit la cateva luni de la moartea sa, Gazeta Transilvaniei publicand anterior, in mai multe numere, cateva fragmente din volum. Cartea a fost scoasa la cunoscuta Tipografie Andrei Muresianu din Brasov, editorul fiind Traian Horea Pop, casatorit cu Leontina, fiica mai mica a autorului. Acesta a respectat astfel dorinta socrului sau ca amintirile sa fie tiparite numai dupa moarte, chiar daca manuscrisul era finalizat inca din anul 188515. Chiar daca nu se numara printre cei mai cunoscuti lideri revolutionari transilvaneni, Vasile Macariu Moldovan este reprezentativ pentru generatia tinerilor invatacei proveniti din scolile greco catolice ale Blajului care au mobilizat si indrumat in mod direct „poporul” in sprijinul Revolutiei. Octavian Marcu…

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Amintiri din timpul revolutiei de la 1848 este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.