Amintiri din razboi. 1941 – 1944 PDF

Coperta Carte Amintiri din razboi. 1941 - 1944

Iti doresti sa citesti cartea Amintiri din razboi. 1941 – 1944 publicata de editura Humanitas? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Amintiri din razboi. 1941 – 1944 de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Amintiri din razboi. 1941 – 1944

Nicu Negrici a luptat ca ofiter al Armatei Regale a Romaniei in al Doilea Razboi Mondial atat in campania din est (1941-1944), cat si in cea din vest (dupa 23 august 1944) si a fost grav ranit in cumplita batalie de la Oarba de Mures. Daruit cu spirit de observatie si talent literar, si-a scris in detaliu amintirile din razboi, dar manuscrisul s-a pierdut in anii ’70, la demolarea casei sale din Ramnicu Valcea. Si-a reconstituit in parte amintirile in anii ’80, iar fiul sau, criticul literar Eugen Negrici, le publica acum intr-un volum intregit cu file din jurnalul de front redactat tot de tatal sau, versuri trimise de acesta acasa sotiei sale, marturii despre autor si fotografii din arhiva familiei. Capitanul Nicu Negrici, despre care se stie ca a salvat o mie de militari romani din incercuirea de la Cotul Donului, dobandind recunostinta lor vesnica, evoca in aceste Amintiri din razboi cateva scene fabuloase, cu o incarcatura emotionala cutremuratoare….

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.