Alexandrina Cantacuzino si miscarea feminista din anii interbelici, Vol. I PDF

Coperta Carte Alexandrina Cantacuzino si miscarea feminista din anii interbelici, Vol. I

Iti doresti sa citesti cartea Alexandrina Cantacuzino si miscarea feminista din anii interbelici, Vol. I publicata de editura Cetatea de Scaun? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Alexandrina Cantacuzino si miscarea feminista din anii interbelici, Vol. I chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Alexandrina Cantacuzino si miscarea feminista din anii interbelici, Vol. I

Alexandrina Gr. Cantacuzino a fost o personalitate proeminenta a feminismului romanesc si international in primele patru decenii ale secolului XX. A fost printre primele feministe din Romania, care a sustinut si a luptat pentru emanciparea intelectuala, economica, politica si culturala a femeilor. In perioada interbelica activitatea Alexandrinei Cantacuzino s-a desfasurat prin intermediul unor societati feministe. Dintre asociatiile feministe pe care le-a intemeiat si le-a condus, mentionam Consiliul National al Femeilor Romane, „Casa Femeii”, „Solidaritatea”, „Tesatoarea”, „Uniunea Intelectuala Romana”, „Mica Intelegere Feminina”, „Auxiliara Romana FIDAC”. In cadrul acestor asociatii, Alexandrina Cantacuzino a colaborat cu alte feministe, precum: Calypso Botez, Zoe Ramniceanu, Elena Odobescu, Ecaterina Cerchey, Cornelia Emilian, Alexandrina Falcoianu, Elena Stangaciu, Elena Meissner, Maria Baiulescu, dr. Maria Razvan Poteca, Margareta Athanasiu, iar din afara tarii, Avril de Sainte-Croix, Isabela d’Aberdeen si Temair, Cécile Brunschvicg s. a.. Totodata, initiativele feministe au avut si sustinerea unor personalitati din epoca, precum, ministrii, primari ai Capitalei, scriitori, profesori, medici, avocati, preoti, de retinut Regina Elisabeta si Regina Maria, Elena Vacarescu, Nicolae Iorga, George Enescu. Astfel, in anul 1921 a contribuit la infiintarea asociatiei „Consiliului National al Femeilor Romane”, care milita pentru unificarea miscarii feminine din Romania. Activitatile Consiliului National al Femeilor Romane au fost numeroase, variate, creative, orientate spre imbunatatirea conditiei femeii, iar aceasta organizatie a reprezentat in anii ’20 un important centru, un for coordonator. O initiativa progresista a Consiliul National al Femeilor Romane a fost si infiintarea in iulie 1923 aScolii de horticultura si fermiere, prin care incerca sa promoveze educatia fetelor din Bucuresti si satele din apropiere. Consiliul National al Femeilor Romane a organizat peste 30 de…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.