Afacerea Jivago. Lupta pentru o carte interzisa PDF

Coperta Carte Afacerea Jivago. Lupta pentru o carte interzisa

Iti doresti sa citesti cartea Afacerea Jivago. Lupta pentru o carte interzisa publicata de editura RAO? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Afacerea Jivago. Lupta pentru o carte interzisa chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Afacerea Jivago. Lupta pentru o carte interzisa

In 1956, Borris Pasternak pune in mainile unui agent literar italian o carte, rostind urmatoarele cuvinte: „”Acesta este Doctorul Jivago. Sper sa ajunga in toata lumea””. Autorul stia deja ca acest roman nu avea sa fie publicat in Uniunea Sovietica, asa ca decisese ca el sa fie tradus si publicat in restul lumii – un adevarat act de curaj. In 1958, viata acestei carti ia o turnura de roman de spionaj. CIA, dandu-si seama ca Razboiul Rece este mai mult un razboi ideologic, publica romanul in rusa si il aduce pe ascuns in URSS. Beneficiind de acces la dosare CIA recent desecretizate, acest roman reface un portret irezistibil al lui Pasternak si ne intoarce in timp, intr-o lume unde literatura inca avea puterea sa cutremure lumea. APRECIERI CRITICE: „”O carte desavarsita, care se bazeaza pe cercetari minutioase. Finn si Couvee au preluat un eveniment istoric complex si dificil, pe care au reusit sa il transforme intr-un thriller intelectual. Desi in carte se regaseste foarte multa informatie, autorii reusesc sa tina povestea sub control, mentinand un pas antrenant si uneori chiar alert.”” – Washington Post DESPRE AUTORI: PETER FINN este editor pe subiecte de securitate la The Washington Post, iar in trecut a lucrat ca sef al biroului din Moscova al aceluiasi ziar. PETRA COUVEE este scriitoare si traducatoare. In prezent preda la Universitatea de Stat din Sankt-Petersburg….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.