Acuarela de arhitectura PDF

Coperta Carte Acuarela de arhitectura

Iti doresti sa citesti cartea Acuarela de arhitectura publicata de editura Vremea? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Acuarela de arhitectura chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Acuarela de arhitectura

Un Portret In Acuarela Al Romaniei. Am cercetat cu pasiune o parte insemnata a patrimoniului construit din toata tara si am cules de pretutindeni imaginile cele mai valoroase si interesante de orase, strazi, piete, monumente, cladiri, biserici si case. Studiile efectuate timp de sase ani de studentii de la Arhitectura ii pregatesc ca viitori arhitecti sa cunoasca temeinic istoria comorilor de arhitectura pe care le-a mostenit Romania in decursul veacurilor. Noi, arhitectii, ne desfasuram activitatea si ne petrecem viata inconjurati de mediul nostru construit de toate generatiile care ne-au premers. Suntem invatati din scoala sa putem aprecia de la prima privire daca o casa e valoroasa, sau nu. Cand desenam, alegem intotdeauna numai valorile. Acuarelele mele nu sunt o joaca sau un prilej de destindere. M-am straduit sa realizez acuarele cu o extraordinara atentie pentru a reda realist, corect, exact, academic volumele, umbrele, detaliile si anturajul in care se afla fiecare subiect. Am strabatut Romania in lung si in lat si am poposit mai intai la palatele si colturile pitoresti ale Bucurestiului traditional, cu opriri in perimetrul centrului sau istoric. Am trecut apoi la turlele inaltate spre cer de la bisericile de lemn din Maramures, la altarele manastirilor de faima mondiala din Bucovina, Moldova si Oltenia si am incheiat cu orasele-monument ale Transilvaniei, cu turnurile, fortificatiile si denivelarile lor din Brasov, Sibiu, Sighisoara, Cluj, Bran si Bistrita. Am retinut in peregrinarile mele si imagini din alte meleaguri. Cunoscand tezaurul de patrimoniu al tarii mele, am dorit sa demonstrez, prin comparatie, ca Romania este cel putin egala in frumusete si valori cu monumentele, orasele si peisajele multor locuri admirate din alte colturi ale lumii. Arhitect Gheorghe Leahu…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.