A opta zi PDF

  A opta zi - Marian Nicolae

  Iti doresti sa citesti cartea A opta zi scrisa de Marian Nicolae? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea A opta zi chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea A opta zi PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii A opta zi

  Ziua a opta reprezinta, in interpretarea Parintilor Bisericii crestine, starea existentiala din lumea de dincolo despre care Marian Nicolae vorbeste in cartea sa pe mai multe paliere de perceptie si intelegere. Vorbind despre intreaga natura ca o liturghie a armoniei universale, autorul volumului face referiri directe la plagi care afecteaza grav si imediat integritatea creatiei divine, creatie data noua spre inteleapta administrare. In conceptia autorului, poezia este o stare de gratie (ultima poezie) ca o revarsare a vesniciei in timp, a lui „dincolo”, in „aici si acum”. Poetul este un arhanghel trimis de Dumnezeu in lume cu o mare Bunavestire: cerul si pamantul nu sunt atat de departe cat s-ar parea, cerul poate fi trait, anticipat, prins inca din viata pamanteasca, iar poetul este ca profetul, trimisul Domnului, sa explice cum prin poezia adevarata te apropii de Marele Poet, Dumnezeu. Si prin poezia acestui volum Marian Nicolae ofera o lectie despre omul interior si despre metafizica participarii la viata divina. – Theodor Damian

   

  Dumnezeu a creat lumea cu un zambet cand era vesel, nu cand era trist (epilog). Daca Hristos ne-a transmis inefabilul Lui prin pilde, omul ii da inapoi inefabilul sau lui Hristos prin poezie. Astfel, poezia devine ceremonios limba oficiala vorbita cu divinitatea, vehiculul emotiei care face naveta intre sacru si profan, pe un drum al Golgotei in care cuvintele isi cara cu bucurie singure crucea. Ziua a opta, transfigurata in cenaclu unde recita omul inconjurat de ingeri, reprezinta mondenitatea divina, continuarea dumiririi in Eden, dupa intoarcerea si restaurarea omului primenit de gimnastica urcarii pe cruce alaturi de Hristos. Paradisul rememorat, regasit acum cu maturitate dupa un periplu spiritual negociat si asumat depaseste autosuficienta lui Adam din Edenul de altadata, comporta continuitate creatoare. Omul ca si consumator educat de ultim are intimitate cu creatorul, nu se topeste in El, reface comuniunea si urca pe spirala infinita a sublimului, devine, intr-o traducere metaforica dumnezeu de proba in pauzele de lucru ale oftatului divin, cand la o cafea, Dumnezeu si omul isi deapana colocvial amintiri cu istoria. – Autorul 
   

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca A opta zi este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.