24 decembrie 1989 in Studioul IV al TVR PDF

  Coperta Carte 24 decembrie 1989 in Studioul IV al TVR

  Iti doresti sa citesti cartea 24 decembrie 1989 in Studioul IV al TVR scrisa de Teodor Brates si publicata de editura Integral? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea 24 decembrie 1989 in Studioul IV al TVR chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii 24 decembrie 1989 in Studioul IV al TVR

  Acad. Florin Constantiniu a emis urmatoarele consideratii despre lucrarile domnului Teodor Brates: „Pentru mine, ca istoric, cartea aceasta are trei mari insusiri. Prima e aceea ca dl Teodor Brates, desi este doctor in economie, desfasoara o ancheta cu toate mijloacele specifice ale cercetatorului istoric. Si daca, de pilda, cititi capitolul despre tragedia de la Otopeni, care este atat de controversata si care a facut obiectul atator discutii, o sa vedeti ca modalitatea de analiza a marturiilor e aceea a criticii istorice de surse. incat, spuneam adineaori, cand am venit aici, dl Teodor Brates ne-a luat putin meseria noastra, a istoricilor, prin aceasta inzestrare de profesionist al istoriei. In al doilea rand, cartea aceasta nu se limiteaza la marturia personala a dlui Brates, ci convoaca un sir intreg de alte marturii, fie ca este vorba de stenograme, de interviuri, care sunt puse la indemana cititorului, pentru a-si forma el insusi o opinie in legatura cu aceste evenimente care sunt atat de controversate. Dl Teodor Brates nu s-a speriat de obstacolele acestea, ci ne-a adus marturia domniei-sale, care, confruntata cu celelalte, ii ajuta pe cercetatori sa incerce sa patrunda spre deslusirea adevarului. In sfarsit, a treia calitate a acestei carti este faptul ca ea nu se limiteaza la ceea ce scrie in subtitlul ei. Colegul Razvan Theodorescu a discutat de mai multe ori despre problema tranzactionismului in istoria romanilor si a aratat ca tranzactionismul, cu partile lui bune si rele, a jucat un rol foarte important in trecutul nostru. As spune ca tranzactionismul este tot atat de puternic si in perioada postdecembrista, cu avantaje extraordinare pentru cei care il practica fara nici un fel de scrupul. Ei bine, dl Teodor Brates NU apartine acestei categorii. Si tocmai de aceea, omul acesta, cu asemenea inzestrare intelectuala, care ar fi putut sa ocupe cu cinste orice post de inalta raspundere in ierarhia acestei tari, in conducerea acestei tari, a preferat, atunci cand a vazut cum evolueaza lucrurile, sa se retraga din nou in culise si sa mediteze ca un intelept, ca un Cincinatus revenit la coarnele plugului, sa mediteze asupra momentelor acestea atat de importante la care a fost partas. Si cred ca, astazi, bucuria de a fi jucat un rol atat de important in decembrie 1989 ii este umbrita cand vede cum e instrumentalizata memoria acestui eveniment. Eu va marturisesc, cand vad acum aceasta redeschidere penala a dosarelor din decembrie, cand vad cine face ancheta si pe cine ancheteaza, nu pot sa nu spun ca, intr-adevar, ca la noi la nimeni. Dar sa speram ca lucrurile acestea sunt trecatoare. Noi, istoricii, pastram acest optimism fiindca stim ca nimic nu este vesnic in istorie si as spune ca in optimismul acesta al nostru suntem reconfortati de marturia si de prezenta unor oameni de valoarea dlui Teodor Brates.”…

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca 24 decembrie 1989 in Studioul IV al TVR este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.