1968 din primavara pana in toamna PDF

Coperta Carte 1968 din primavara pana in toamna

Iti doresti sa citesti cartea 1968 din primavara pana in toamna publicata de editura RAO? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea 1968 din primavara pana in toamna chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii 1968 din primavara pana in toamna

O carte dedicata lunilor care au precedat invazia din Cehoslovacia de catre trupele pactului de la Varsovia.„Nationalismul este o forta liberala in Europa de Est, el reprezinta lupta de a o rupe cu tiparul impus de sovietici. Pe de alta parte, in Uniunea Sovietica apelul la sentimentul national este o chemare la conservatorismul patriotic, nu la liberalism.“ – 7 mai 1968, Sir Geoffrey Harrison, ambasadorul britanic la Moscova„Se raporteaza ca in fata coastelor maritime romanesti se desfasoara o neobisnuita activitate aeriana sovietica. Sunt indicii ale unor intense dezvoltari de trupe sovietice si ungare intre raul Tisa si frontiera romaneasca, la 22 august. Aparent, unitati de artilerie din vestul Carpatiei se deplaseaza catre frontiera romaneasca.“ – Department of State„Potrivit Legii serviciului militar obligatoriu, in lunile iulie – august (1968), comisariatele militare ale RSS Moldovenesti au organizat campania de mobilizare a ofiterilor, sergentilor si soldatilor din rezerva, din completare, din economia nationala a republicii, a tehnicii auto si a echipamentului de geniu in unitatile militare ale Districtului Militar Odessa. Mobilizarea soldatilor pentru aplicatii si expedierea tehnicii in unitatile militare, in majoritatea raioanelor, a decurs organizat si in timp util, ceea ce a facut ca dupa 12 ore de la primirea ordinului de mobilizare, 80% din contingentul de oameni si tehnica sa fie trimisi in unitatile militare. Potrivit Comisariatului Militar al Republicii, au fost mobilizati aproximativ 22 000 de soldati, gradati, ofiteri, si peste 3200 de mijloace auto.“ – Sectia organe administrative, CC al PC din Moldova…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.